Alergie – acesta este momentul in care organismul reactioneaza la o substanta care nu ii place. Alergiile pot fi impartite in mai multe grupuri.
1. Cauze in aer – praf, par de animale de companie, polen – asa numesc medicii alergii respiratorii.
2. Aportul de diverse alimente si medicamente
3. Din contact – din substante sau substante cu care au fost tratate alergiile.
4. Alergii alimentare – de la nuci, peste, lapte, albus de ou.
Alergii incrucisate:
– Alergie la proteinele din laptele de vaca – una dintre cele mai frecvente alergii;
– De asemenea, carnea de vita trebuie evitata
– Alergia la proteinele din soia
– Cereale si polen
– Rosii si mazare
Cea mai frecventa alergie – alergia la gluten – faina alba trebuie evitata.
Retineti ca daca in familie exista o persoana care are o alergie alimentara, inseamna ca exista o probabilitate mare ca copilul dumneavoastra sa aiba o astfel de alergie, scrie https://doctorc.ro
Cu un tratament termic suficient, majoritatea alergenilor mor.
Cand introduci un alergen in meniul copilului tau, asteapta aproximativ 3 zile sau o saptamana pentru a vedea daca vor fi probleme si apoi poti include urmatorul alergen. Este foarte important de stiut ca nu exista nimic mai util si mai gustos decat mancarea gatita in casa.