Aceste alimente ne vor ajuta sa depasim oboseala de primavara

Odată cu debutul primaverii, tot mai multi oameni incep sa se planga de oboseala sezoniera. Iata cateva alimente sanatoase care ne vor ajuta sa luptam impotriva ei.

Salata verde

Salata verde este bogata in vitaminele A, C, E, K, minerale potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor, mangan, seleniu si zinc. Prin consumul regulat, umpleti corpul cu fibre si celuloza, care imbunatatesc digestia.

Urzici

Urzica are, de asemenea, un continut ridicat de vitamine si minerale care ridica tonusul general, intaresc sistemul imunitar si trateaza problemele articulatiilor.

Papadie

Frunzele acestei plante au capacitatea de a purifica ficatul si bila. In plus, consumul lor imbunatateste metabolismul chiar si in obezitate si diabet. Frunzele de papadie au un gust amar care se potriveste bine cu alte legume de primavara.

Spanac

Frunzele de spanac sunt una dintre cele mai bune surse de fier, care joaca un rol cheie in procesul de transport a oxigenului in sange si de saturare a tesuturilor intregului organism.

Ridiche

Ridichile au un conținut scazut de calorii si carbohidrati, dar au cantitati mari de fibre, potasiu, acid folic si vitamina C. Potrivit cercetarilor, consumul de legume radacinoase poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Lasă un răspuns