Care este cea mai folosită parolă din lume pentru 2022

foto: pixabay.com/ro

Cuvântul „password” în limba engleză este cea mai populară parolă folosită la nivel mondial în 2022 pentru a proteja conturile online.

Datele provin dintr-un raport realizat de compania NordPass, care a analizat parolele folosite de utilizatorii din 30 de țări.

Potrivit raportului companiei, cuvântul „parolă” este folosit cel mai des de utilizatorii din Australia, Marea Britanie și India.

A doua cea mai populară parolă este secvența de cifre „123456”. În ultimii doi ani, a fost în fruntea clasamentului NordPass al celor mai slabe parole din lume. Cu toate acestea, este în continuare cea mai populară parolă pentru utilizatorii din Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Ungaria, Indonezia, Italia, Malaezia și alte țări.

A treia cea mai preferată parolă este secvența numerică ceva mai lungă „123456789”, care este la fel de nesigură ca și a doua cea mai populară parolă. Protecția sa poate fi depășită de malware în câteva secunde.

Cea mai populară parolă din SUA este „guest”, care este a patra cea mai frecvent aleasă din lume. Pe poziția a cincea se află combinația de litere consecutive ale tastaturii engleze „qwerty”, urmată de diverse combinații numerice simple, cum ar fi cifre consecutive sau identice.

Lasă un răspuns