Inteligența artificială

foto: pixabay.com/ro

  • Project December este un chatbot cu inteligență artificială care le permite utilizatorilor să „simuleze morții” și să aibă conversații realiste și convingătoare cu ei.

Pierderea cuiva drag poate fi grea. Să nu poți să îi împărtășești prezența, să îi atingi sau să vorbești cu ei din nou poate fi și mai greu.

De ani de zile, tehnologia a oferit o modalitate pentru cei îndurerați de a rămâne conectați cu cei pe care i-au pierdut, fie că este vorba de fotografii sau videoclipuri.

Lucrurile pot merge însă acum cu un pas mai departe, întrucât inteligența artificială poate fi folosită pentru a „învia” morții, astfel încât să puteți purta o conversație cu ei.

Pentru doar 8 euro, puteți plăti pentru a construi un chatbot care să imite comportamentul unei persoane pe care ați pierdut-o. ‘Project December’ promite că „inteligența sa artificială profundă” poate simula o conversație bazată pe text cu „oricine”, „inclusiv cu cineva care nu mai este în viață”.

Creatorul Proiectului Decembrie, Jason Rohrer, și-a construit pentru prima dată software-ul de creare a chatbot-urilor în timpul pandemiei COVID-19.

După ce a aflat că oamenii îl foloseau pentru a recrea morții, el a decis să îl relanseze ca „serviciu specializat” pentru comunicarea cu cei decedați.

„Este interesant să construiești ceva atât de avangardist, de nebunesc și de science-fiction. Este fascinant pentru mine ca și creator”, a declarat Rohrer pentru The Register. El a adăugat că speră ca utilizatorii „să obțină ajutorul pe care îl căutau din această experiență”.

Utilizatorii sunt rugați să completeze un formular cu informații despre persoana iubită decedată, inclusiv numele acesteia, cauza morții, trăsăturile de personalitate și orice alte informații speciale, cum ar fi animalele de companie.

Un utilizator al serviciului a declarat că a folosit serviciul pentru a vorbi cu mai multe persoane decedate, de la bunica sa la Steve Jobs. El a încercat chiar să vorbească cu sinele său mort din viitor.

„În funcție de intenție, conversațiile pot fi amuzante, înfiorătoare, profunde, ciudate, spirituale sau chiar comparabile cu un proces de vindecare”, a declarat acesta pentru Register.

Project December îi avertizează pe utilizatori că „nu trebuie să se aștepte la perfecțiune”, deoarece lucrează cu „tehnologie de nivel science-fiction”.

Lasă un răspuns