Castelul despre care se spune că ar fi locul de naștere al regelui Arthur

foto: pixabay.com/ro

UN CASTEL despre care se spune că ar fi locul de naștere al regelui Arthur riscă să se prăbușească în mare din cauza eroziunii costiere.

Părți din stânca din fața centrului de vizitare a castelului Tintagel au fost deja pierdute din cauza valurilor care lovesc coasta, a declarat English Heritage.

Acesta consideră că alte câteva locuri antice de coastă pe care le administrează sunt, de asemenea, în pericol din cauza creșterii nivelului mării pe fondul schimbărilor climatice.

Instituția de patrimoniu a declarat că rata pierderilor de teren din ultimii ani este „alarmantă”, avertizând că nivelul mării crește acum în cel mai rapid ritm din ultimele trei milenii.

Acesta speră să strângă 40.000 de lire sterline pentru a repara pagubele de la Tintagel, Cornwall, care au afectat o zonă de vizitare și un drum de coastă.

De asemenea, dorește să strângă milioane de euro pentru a proteja alte situri de mare.

Rob Woodside, de la English Heritage, a declarat: „Sute de locuri de patrimoniu din Marea Britanie și din întreaga lume sunt din ce în ce mai mult în pericol.

„Pentru ca aceste proprietăți de coastă să supraviețuiască, va trebui să le consolidăm zidurile și să construim diguri de apărare împotriva mării.”

Se spune că regele Arthur ar fi fost conceput la Tintagel după ce tatăl său a fost transformat de vrăjitorul Merlin pentru a arăta ca soțul mamei sale Igraine, Gorlois.

Lasă un răspuns