Magazinul tau de incredere: Ce greseli facem cand livram?

foto: pixabay.com/ro

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand facem o livrare de produse.

Dimensiuni si greutate – restrictii

Una dintre cele mai frecvente greseli este ca companiile nu sunt constiente de restrictiile de dimensiune si greutate ale companiilor de curierat. Aici revenim din nou la problema folosirii cutiilor supradimensionate, dar consecintele sunt altele. Multe companii isi livreaza articolele in cutii prea mari pentru ei si isi maresc taxele in consecinta. Majoritatea companiilor de curierat isi fac preturile in functie de greutatea si dimensiunea coletului.

Lipsa etichetarii

Pe langa adaugarea unui conosament pentru a indica adresa de livrare, este important sa va asigurati ca ati adaugat orice alte informatii pe care le considerati importante in legatura cu transportul coletelor. Astfel de informatii pot include un autocolant „Fragil” sau un autocolant care arata partea de sus si de jos a pachetului. Prin ele insele, aceste autocolante nu protejeaza coletele, dar totusi atrag atentia persoanei responsabile de livrarea acestora. De asemenea cresc sansele ca acestea sa fie tratate in cel mai adecvat mod.

Alegerea celui mai ieftin serviciu de curierat

Chiar daca puneti toate autocolantele posibile care asigura depozitarea si tratarea corespunzatoare a coletelor, acestea nu vor conta prea mult daca curierul nu vrea sa le observe. Nu spunem ca cel mai ieftin serviciu de curierat nu va va oferi o calitate buna a serviciului in sine, dar am dori sa va atragem atentia asupra faptului sa nu bazati alegerea doar pe pret atunci cand alegeti o companie de curierat.

Faceti cercetari si gasiti companiile cu cele mai bune recenzii ale clientilor. Adevarul este ca nu puteti evita 100 % deteriorarea coletelor. Insa trebui sa va straduiti intotdeauna sa mentineti riscul la minimum.

Necunoasterea regulilor/legilor de import/export

Atunci cand exportati produse in alte tari, este bine sa va familiarizati cu regulile de import pentru fiecare dintre ele. Verificati regulile specifice pentru fiecare tara in care exportati si asigurati-va ca includeti documentatia relevanta. Este o idee buna sa faceti o verificare amanuntita a produselor interzise pentru fiecare tara, In acest fel, veti fi scutiti de probleme.

Cartonescu.ro – Magazinul tau de incredere!

Lasă un răspuns