Centrul Replika

Asociația Culturală REPLIKA și CITIZEN.KANE.KOLLECTIV vă invită la evenimentul MUNCĂ ≠ ARBEIT în data de 2 decembrie 2022, ora 19:00 la CENTRULUI DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA.

Proiectul MUNCĂ ≠ ARBEIT s-a desfășurat în perioada 2020-2022, prin colaborarea dintre Centrul de Teatru Educațional Replika (București) și Citizen.KANE.Kollektiv (Stuttgart), cu sprijinul Institutului Goethe (București), al Fundației Baden-Württembergstiftung (Stuttgart) și al Fundației Schmälzle Stiftung (Stuttgart).

Prin acest proiect, am chestionat conceptul de MUNCĂ la nivel de societate atât în România, cât și în Germania. Ce înseamnă MUNCA? Ce tipuri de activități sunt considerate MUNCĂ? Sunt remunerate toate tipurile de MUNCĂ? Mai intră cele care nu sunt remunerate la categoria MUNCĂ? Pornind de la aceste întrebări am realizat mai multe serii de interviuri cu lucrători din diverse medii sociale și arii de muncă, ateliere și întâlniri de lucru, rezultând o analiză complexă a mediilor și condițiilor în care oamenii lucrează. De asemenea, am dorit să scoatem în evidență tipurile de muncă mai puțin vizibile, lucru care s-a concretizat în textul Pe spatele tău, scris de Mihaela Michailov.

În data de 2 decembrie 2022, la Centrul Replika va avea loc o instalație performativă care va cuprinde toate rezultatele acestui proiect: interviuri și materiale artistice video, o dezbatere pe tema lucrătorului cultural, muzică live și spectacolul lectură Pe spatele tău.

ACCESUL la eveniment se face pe bază de rezervare la rezervari.replika@gmail.com

Citizen.KANE.Kollektiv (CKK – Stuttgart, Germania) este, în esență, un grup de 5 artiști permanenți. Ei fac parte din generații diferite, activează în forme de artă diferite și creează spectacole pe teme contemporane relevante. Colectivul din Stuttgart dezvoltă formate noi de teatru, își chestionează publicul și se autochestionează prin activități culturale experimentale.

Centrul de Teatru Educaţional Replika este un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării creaţiilor artistice performative, cu miză socială și pedagogică.
Centrul REPLIKA reprezintă o platformă de creație pedagogică și artă participativă, prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

Parteneri media: LiterNet, Sub25, Şapte Seri, Timpul Cireşelor, feeder.ro, Radio România Cultural, Agenda Culturală PENTRU COPII, hailateatru.com, Scena9, scena.ro.

Lasă un răspuns